Izvor slike: novosti
PARADAJZ "MONTE KARLO"
Hladno predjelo od paradajza punjenog barenim povrćem i začinima, serviran na zelenoj salati i dekorisan jajima, peršunom i majonezom.
- 5 paradajza
- za nadev: boranija, karfiol, krompir, grašak, šargarepa (kuvano), sardine, senf, so, biber, majonez
- zelena salata za podlogu
- za dekoraciju: 2 kuvana jajeta isečena na kolutove, peršunovo lišće, kapri, majonez.
PARADAJZ PUNJEN PEČURKAMA
Upržiti slaninu, luk, papriku, pečurke, začiniti i dodati sredinu od izdubljenog paradajza. Nadev dinstati dok sok ne uvri. Dodati jaja i napuniti paradajz. Paradajz poređati u vatrostalnu posudu, poprskati uljem i peći 30 minuta na jakoj vatri.
- 10 paradajza
- za nadev: 300 gr crnog luka, oko 450 gr pečuraka, 180 gr slanine, zelena paprika babura, so, ulje, biber, 2 jajeta, peršunov list.
PARADAJZ PUNJEN NA ĐENOVSKI NAČIN
Ovo hladno predjelo se sprema jednostavno. Paradajz se izdubi, ocedi i napuni začinima i dekoriše.
- 5 paradajza
- za nadev: crni luk, beli luk, so, biber, peršun, majoran, origano
- maslinovo ulje.
PARADAJZ PUNJEN KROMPIROM
Izmešati krompir, jogurt, puter, beli luk i napuniti paradajz. Na svaku polovinu paradajza staviti po krišku sira, posuti prezlama, peći u rerni 15 minuta. Sredinu izdubljenog paradajza propasirati, dodati beli luk, bosiljak, so, biber i peršun, i umak servirati uz paradajz.
- 10 paradajza, presečena na polovine i izdubljena
- za nadev: 1 kg kuvanog i pasiranog krompira, 4 čena seckanog belog luka proprženog na ulju, 1 dl jogurta, 50 gr putera, 3 kašike maslinovog ulja, so, biber, prezle
- 150 gr kozjeg sira za pokrivanje paradajza.
Нема коментара:
Постави коментар