Salate od pasulja II - kosovska, italijanska i od crvenog pasulja


Izvor slike: posnajela.rs


KOSOVSKA SALATA

- 500 gr žutog pasulja
- 5 ljutih papričica
- beli luk
- ulje, so





ITALIJANSKA PASULJ SALATA

- 500 gr kuvanog pasulja
- 200 gr tunjevine iz konzerve
- 8 kašika maslinovog ulja
- sok od limuna
- origano, majoran, majčina dušica peršun
- so i biber
- 6 paradajza isečena na kolutove.

Sve navedene sastojke izmešati i salatu garnirati kolutovima paradajza.



SALATA "RIO GRANDE"


- 100 gr crvenog pasulja, kuvan
- 300 testenine u obliku spirala, kuvana u slanoj vodi
- glavica crnog luka isečena na kockice
- 2 zelene paprike iseckane na trake
- 4 paradajza iseckana na veće komadiće
- so i biber
- ljuta paprika
- žuti šećer
- 6 kašika ulja
- čen belog luka
- 3 kašike jabukovog sirćeta

Izdinstati ljutu papriku, dodati beli luk, začiniti sirćetom, solju i biberom uz dodatak šećera; testenini dodati pasulj, crni luk, papriku i paradajz. Preliti sve izdinstanim prelivom od paprike i začina.




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...