Izvor slike: posnajela.rs
1. Salata od šampinjona i povrća - svi sastojci se izmešaju, začine i salata se garnira mirođijom, kolutovima krastavca ili rotkvice.
- 250 gr šampinjona, prokuvanih(voda, so, limunov sok, lovorov list) isečene na listiće
- 150 gr kuvanog karfiola iskidanog na cvetiće
- 100 gr kuvane šargarepe isečene na rezance
- 50 gr mladog luka isečenog na kolutove
- malo peršunovog lišća, pola veze mirođije
- oko 70 gr majoneza razređenog jogurtom ili pavlakom, može da se koristi i belo vino i vinjak
- sok od limuna, so, biber.
2. Engleska salata sa pečurkama - salata od pirinča, šampinjona, šunke, luka i graška; prelivena umakom od majoneza, garnirana jezgrima oraha i servirana uz beli hleb, crno vino ili čaj.
- 100 gr kuvanog pirinča u fondu od pilećeg mesa
- 250 gr praške šunke isečene na rezance
- glavica crnog luka, sitno seckan
- 150 gr šampinjona, mariniranih ili kuvanih
- 150 gr mariniranog graška
- za umak: 3 kesice majoneza, 2 kašike sirćeta, so, biber, malo peršuna, 3 kašike ulja, 1 kašičica senfa.
3. Salata od tunjevina sa pečurkama - od šampinjona, tunjevine, boranije i ementalera, garnirana šargarepom i belim lukom, prelivena umakom od ulja, senfa i limunovog soka; servirana sa ražanim hlebom i vinom.
- 150 gr šampinjona
- 3oo gr marinirane ili kuvane boranije
- 200 gr šargarepe isečene na kolutiće
- 3 konzerve tunjevine
- 200 gr ementalera isečenog na kockice
- za preliv: 2 čena belog luka, limunov sok, kašičica senfa, malinovo ulje, so, biber.
Нема коментара:
Постави коментар