Saveti za testeninu


Izvor slike: mondo


TESTENINA ĆE BITI SLEPLJENA:

- ako je ne kuvate u potrebnoj količini vode
- ako je ne mešate pri sipanju i kuvanju
- ako ne dodate malo masnoće
- ako je ne ispirate dovoljno dugo toplom vodom.



TESTENINA ĆE BITI MEKANA:

- ako je prekuvate
- ako je ostavite da stoji u vodi nakon kuvanja.

TESTENINA ĆE BITI ŽILAVA:

- ako je ne kuvate dovoljno dugo :žilavo-krta
- ako je stavite da se kuva u toplu vodu koja nije proključala:gnjecavo-žilava

TESTENINA ĆE BITI UKUSNIJA:

- ako posolite vodu
- za slana jela 10 g soli na litar vode
- ako dodate masnoću ključaloj vodi, neposredno pred stavljanje testenine
- ako je servirate toplu

TESTENINA ĆE BITI UKUSNIJA U SUPAMA I ČORBAMA:

- ako zakuvate sa testeninom samo onu količinu koja će se pojesti za taj obrok. Ostatak koji nećete odmah upotrebiti, zakuvaćete sa testeninom neposredno pred sledeću upotrebu.

TESTENINA ĆE BITI UKUSNIJA U JELU:

- ako servirate posebno testeninu, a posebno umak ili ragu, jer su ukusi u pogledu dodataka testenini različiti
- ako preostalu testeninu ohladite, dobro poklopite i stavite u hladnjak, a zatim neposredno pred obrok podgrejete uz dodatak manje količine mleka.

Kompletan tekst na:  www.svastara.com

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...