Izvor slike: mondo
TESTENINA ĆE BITI SLEPLJENA:
- ako je ne kuvate u potrebnoj količini vode
- ako je ne mešate pri sipanju i kuvanju
- ako ne dodate malo masnoće
- ako je ne ispirate dovoljno dugo toplom vodom.
TESTENINA ĆE BITI MEKANA:
- ako je prekuvate
- ako je ostavite da stoji u vodi nakon kuvanja.
TESTENINA ĆE BITI ŽILAVA:
- ako je ne kuvate dovoljno dugo :žilavo-krta
- ako je stavite da se kuva u toplu vodu koja nije proključala:gnjecavo-žilava
TESTENINA ĆE BITI UKUSNIJA:
- ako posolite vodu
- za slana jela 10 g soli na litar vode
- ako dodate masnoću ključaloj vodi, neposredno pred stavljanje testenine
- ako je servirate toplu
TESTENINA ĆE BITI UKUSNIJA U SUPAMA I ČORBAMA:
- ako zakuvate sa testeninom samo onu količinu koja će se pojesti za taj obrok. Ostatak koji nećete odmah upotrebiti, zakuvaćete sa testeninom neposredno pred sledeću upotrebu.
TESTENINA ĆE BITI UKUSNIJA U JELU:
- ako servirate posebno testeninu, a posebno umak ili ragu, jer su ukusi u pogledu dodataka testenini različiti
- ako preostalu testeninu ohladite, dobro poklopite i stavite u hladnjak, a zatim neposredno pred obrok podgrejete uz dodatak manje količine mleka.
Kompletan tekst na: www.svastara.com
Нема коментара:
Постави коментар