Libanska i arapska salata



LIBANSKA salata

- kriške hleba bez korise isečene na kocke
- oko 250 gr paradajza, ošljušten iseckan
- krastavac iseckan na kocke
- oko 1 dl ulja
- oko 1 dl limunovog soka
- listovi iz sredine glavice zelene salate
- so
- peršunov list
- 2 čena belog luka
- mladi luk iseckan sitno



Prepržene kriške hleba bez korice isečene na kocke i propržene na ulju, seckan mladi luk, krastavac, paradajz, beli luk, zelena salata; ulje, limunov sok, so, peršunovo lišće.



ARAPSKA salata

- 5 kriški prepečenog hleba
- 2 krastavca iseckana na kocke
- 4 paradajza isečena na kriške ili kocke
- so
- peršunov list
- nana
- malo belog luka
- glavica seckanog crnog luka
- ulje

Kriške prepečenog tosta isečene na kocke, krastavac, paradajz, crni luk, beli luk; ulje, so, peršun, nana, biber.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...