Štrudlice sa smokvama


Za testo:

- 200 gr brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 130 gr putera (omekšalog)
- 160 gr smeđeg šećera
- 1 jaje
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- strugana kora jedne pomorandže



Za fil:

- 600 gr suvih smokava, sitno seckanih
- 1/2 čaše vode

Priprema:

Pomešajte brašno s praškom za pecivo i so. Umutite puter i šećer u penastu masu, pa dodajte jaje, vanilu i pomorandžinu koru. Dodajte brašno i umesite meko brašno. Rashladite ga dobro, barem četiri sata u frižideru, a možete ga ostaviti i preko noći.

Za fil, izdinstajte smokve tako da dobijete meku masu. Ako su suvlje, dodajte više vode. Kad se prohladi, dodatno umutite masu u blenderu.

Podelite testo na četiri dela, razvite svaki u tanku jufku i premažite masom od smokava.  Savite kao uski rolat i svaki ostavite na hladnom dok pripremate sledeći.  Pecite dvadesetak minuta. Kad izvadite iz rerne, isecite na parčiće dok je još vruće, pa ih ostavite u vatrostalnoj, dobro zatvorenoj posudi dok se ne ohlade.

Izvor recepta:  www.lisa.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...