Umaci na bazi majoneza IV - frankfurtski, švedski i andaluzijski majonez



Frankfurtski majonez - izmešati sve sastojke i začiniti po ukusu.

- 250 gr majoneza
- 5 kašika naseckanih zelenih začina: peršun, krecava salata, vlašac, krbuljica
- kašika limunovog soka
- so



Švedski majonez - izmešati sve navedene sastojke i začiniti; servira se uz prženo meso ili pečenje.

- 3 kašike majoneza
- kašika pavlake
- kašičica rena

Andaluzijski majonez - luk propržiti na ulju, dodati papriku i paradajz, dinstati oko 20 minuta; ohlađenu smesu dodati u majonez, začiniti i dobro izmešati.

- 200 gr majoneza
- glavica luka, iseckana
- 3 paradajza, oljušćena i iseckana
- 2 veće crvene paprike, iseckane na rezance
- malo aleve paprike
- kašika maslinovog ulja
- biber i so

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...