Frankfurtski majonez - izmešati sve sastojke i začiniti po ukusu.
- 250 gr majoneza
- 5 kašika naseckanih zelenih začina: peršun, krecava salata, vlašac, krbuljica
- kašika limunovog soka
- so
Švedski majonez - izmešati sve navedene sastojke i začiniti; servira se uz prženo meso ili pečenje.
- 3 kašike majoneza
- kašika pavlake
- kašičica rena
Andaluzijski majonez - luk propržiti na ulju, dodati papriku i paradajz, dinstati oko 20 minuta; ohlađenu smesu dodati u majonez, začiniti i dobro izmešati.
- 200 gr majoneza
- glavica luka, iseckana
- 3 paradajza, oljušćena i iseckana
- 2 veće crvene paprike, iseckane na rezance
- malo aleve paprike
- kašika maslinovog ulja
- biber i so
Нема коментара:
Постави коментар